06 430 167 66

Referenties

Joke Boevink

Ouderenadviseur Wijkracht – Welzijn Ouderen Borne – oktober 2017

N.a.v. de cursus ‘Omgaan met de mens met dementie in de beginnende fase’ voor medewerkers van Wijkracht Hengelo en andere bij Wijkracht betrokken professionals.

José, dit was onze eerste kennismaking en ik hoop dat we elkaar vaker zullen treffen. Ik voel een noodzaak om meer mensen te vertellen over dementie en te laten ervaren hoe je samen in contact kunt zijn. En volgens mij heb jij dat wel in je!

 

Lida van der Walle

Wijkracht Hengelo – mei 2016

José heeft voor de vrijwilligers van Wijkracht in Hengelo de cursus” Omgaan met dementie voor vrijwilligers”  verzorgd.

Wat geweldig om te ervaren hoe José deze groep gemotiveerde vrijwilligers op een heldere, spontane en open manier handvatten weet te bieden in hun omgang met de dementerende mens die zij gaan bezoeken in de thuissituatie en hiermee ook de mantelzorger kunnen ondersteunen.

Enkele reacties van de deelnemers: “wat een praktische, leerzame en fijne cursus”, “prachtige cursus met bruikbare tips”, “een goed bruikbare en leerzame cursus”, “een prettig tempo”, “ook met de rollenspeler was erg leerzaam”, “José straalt rust uit”.

Graag tot ziens op de terugkombijeenkomst in het najaar.

 

Henny  Beemsterboer

Manager Gespecialiseerde Zorg Verpleeghuis Meerstate – ViVaZorggroep!

José heeft in verpleeghuis Meerstate van ViVaZorggroep! het project “Welzijn graag samen” opgezet en de trainingen voor de medewerkers en mantelzorgers verzorgd.
Dit project is op een hele prettige manier verlopen en de samenwerking was erg fijn.

José is iemand die de boodschap op een praktische wijze op de deelnemers kan overbrengen, waarbij zij zich niet van de wijs laat brengen door opmerkingen van de zorg, zoals “Daar hebben wij geen tijd voor” of “Dat kunnen onze bewoners niet”. Zij is in staat om negatieve opmerkingen om te zetten naar een positieve gedachte en bijbehorende actie. Ze betrekt de deelnemers actief bij de training, laat ze meedenken, maar ook activiteiten doen. Er hangt een prettige sfeer tijdens de trainingen en ze weet de deelnemers te raken en in bewegingen te krijgen op een zeer positieve manier. De deelnemers gaan altijd naar huis met het idee er iets van opgestoken te hebben en/of zijn aan het denken gezet.

José weet uit eigen ervaring waar ze het over heeft en spreekt de taal van de deelnemers. Daarbij werkt ze vooral praktijkgericht en leert hen dit ook direct toe te passen.
Ze heeft een bijzonder goed observatievermogen en past haar training ter plaatse aan als een groep deelnemers minder goed kan meekomen of juist al verder is in het proces.

José is een prettige persoonlijkheid waar ik heel fijn mee heb samengewerkt en ik zou haar aanraden voor iedere organisatie die de medewerkers in beweging willen zetten om het welzijn van de bewoners te verhogen.

José bedankt voor je inzet en graag tot een volgend project.